Під час робочого візиту Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука до Японії Керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний і Генеральний секретар Палати депутатів Італійської Республіки Фабріціо Кастальді, у присутності очільників Парламенту України та Нижньої палати Парламенту Італії, підписали Меморандум про співпрацю.

Сторони домовилися взаємодіяти у межах партнерства шляхом передачі знань, досвіду та найкращих практик. 

Зокрема, щодо організації парламентської роботи та контролю у різних сферах, проектів міжінституційної співпраці й технічної допомоги, підвищення професійного потенціалу, а також започаткування спільних заходів і проектів для зміцнення ролі парламентів. 

Відповідно, українська та італійська сторони здійснюватимуть навчальні візити задля обміну найкращими практиками, організовуватимуть конференції, семінари та інші проекти з метою покращення організаційної та інституційної спроможності Верховної Ради України. 

Також домовлено розвивати взаємну співпрацю у реалізації проектів міжнародного співробітництва та технічної допомоги як Апарату, так і Верховної Ради України.