Насамперед Спікер Парламенту України висловив вдячність Парламенту Японії за підтримку України з перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації, зокрема, як за ухвалене рішення про передачу Україні нелетальної зброї, «яка рятує сьогодні звичайних українців, так і за прихисток евакуйованих українців».

«Окрім руки дружби, ви протягнули руку справедливості, щоби росія як агресор була притягнута до відповідальності за скоєні злочини», — наголосив Руслан Стефанчук, проінформувавши колег про останні обстріли України росією: Костянтинівки Донецької області та портової інфраструктури Одеси, що перешкоджає імпорту українського зерна.

«У найскладніші хвилини нашої держави японський народ — разом з Україною! І ми дуже сподіваємося, що рішення, які допомагатимуть Україні, продовжаться», — зауважив Голова Верховної Ради України.

Зі свого боку, представники парламентської Асоціації дружби «Японія-Україна» — Голова Ейсуке Морі та Генеральний секретар Масахіто Моріямі — запевнили, що міжпарламентська група дружби з Україною «складається з людей, які мають максимально дружні почуття до України».

Вони зауважили, що схиляють голови перед хоробрістю та любов’ю українців до України на чолі з Президентом України Володимиром Зеленським. Водночас представники Асоціації запевнили, що весь японський народ — разом з Україною.