«Україна завжди перебуває у центрі уваги Бундестагу. І я щиро вдячний за це Президентці Парламенту Німеччини Бербель Бас», — наголосив Спікер Парламенту України, висловивши вдячність за всебічну допомогу, яку Німеччина надає Україні.

Водночас Голова Верховної Ради України зауважив, що ситуація на фронті говорить про важливість якнайшвидшої посиленої допомоги Україні. Він окреслив перелік потреб, передусім — це далекобійна зброя та додаткові системи ППО.

Також сторони обговорили питання реалізації Формули миру Президента України Володимира Зеленського, європейську та євроатлантичну інтеграцію України.

«Вступ України до Організації Північноатлантичного договору — це гарантія безпеки не лише для України, але і Європи», — акцентував Руслан Стефанчук, подякувавши Президентці Бундестагу за особисте лідерство у всіх згаданих напрямах.

Окрім того, під час зустрічі Голова Верховної Ради України проінформував Бербель Бас про злочини, які російська федерація продовжує скоювати в Україні.

Насамкінець Спікер Парламенту України подякував колезі за відкриття у Бундестазі виставки, присвяченої зруйнованим унаслідок розв’язаної росією війни українським містам.