Насамперед Голова Верховної Ради України висловив вдячність Канаді за політичну, фінансову та військову допомогу Україні. 

«Особливі слова вдячності за рішення Канади про входження до так званої коаліції F-16. Це важливе рішення. Розраховую, що відповідні програми будуть реалізовуватися максимально оперативно», — наголосив Руслан Стефанчук. 

Водночас він окреслив перелік необхідної військової допомоги, зауваживши, що остаточне вирішення питання перемоги України й надалі потребує спільних зусиль.

«Вкрай важливо ухвалити довгострокову програму військової допомоги Україні», — акцентував Голова Верховної Ради України, закликавши Парламент Канади прийняти відповідну резолюцію.  

Сторони також обговорили реалізацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського. Руслан Стефанчук подякував Канаді за підтримку впровадження цього плану, наголосивши про важливість надання Україні додаткових гарантій безпеки. 

«Покладаємо дуже великі сподівання на Вашингтонський саміт, де ми б хотіли зрозуміти чітке бачення членів Альянсу щодо майбутнього України у НАТО», — зауважив Спікер Парламенту України, висловивши вдячність за послідовну позицію Канади щодо членства України в Організації Північноатлантичного договору. 

Також особливу увагу сторони приділили злочинам, які російська федерація скоює в Україні. 

«росія продовжує атакувати мирні міста і села України. Учора росіяни атакували Костянтинівку, вбили 16 людей, поранили — 33. Усі злочини російської федерації мають бути засуджені парламентами й урядами цивілізованих країн», — наголосив також Голова Верховної Ради України. 

Зі свого боку, Спікер Палати громад Парламенту Канади Ентоні Рота висловив співчуття щодо скоєного росією теракту у Костянтинівці Донецької області: «Це неприйнятно. Це цивільні. Це не солдати, не військові, це знищення цивільних».

«Україна бореться не лише за Україну, а й за весь демократичний світ. Тому ми маємо захищати одне одного та допомагати одне одному», — зауважив Ентоні Рота.