Під час зустрічі сторони обговорили підтримку України в оборонній сфері, реалізацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського та шлях України до Європейського Союзу. 

Насамперед Голова Верховної Ради України наголосив, що високо цінує сталу та послідовну підтримку Франції у надскладний для України час. Руслан Стефанчук висловив вдячність Парламенту Франції за ухвалення важливих політичних рішень щодо визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу та щодо визнання пвк «вагнер» терористичною організацією.

«Надважливою у протидії російській збройній агресії є підтримка України в оборонній сфері», — акцентував Голова Верховної Ради України, подякувавши за рішення передати Україні ракети SCALP. Також він зауважив, що розраховує на ухвалення рішення про нові постачання. 

Окрім того, у питанні реалізації Формули миру Президента України Володимира Зеленського Руслан Стефанчук проінформував, що Верховна Рада України взяла патронат над п’ятим пунктом Формули — «Виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України». Водночас Спікер Парламенту України закликав Францію долучитися до її впровадження. Він висловив сподівання на проведення на підставі Формули миру саміту задля обговорення питання реформування архітектури глобальної безпеки у світі: «Дуже важливою у цьому є позиція країн «Великої Сімки», які готові надавати для України гарантії безпеки». 

«Робота з подальшого виконання рекомендацій Єврокомісії не припиняється. Україна розраховує, що наприкінці цього року розпочнуться перемовини про членство України в ЄС», — зазначив Голова Верховної Ради України, додавши, що також сподівається на підтримку України під час Саміту НАТО у Вашингтоні.