Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся зі Спікером Палати представників Японії Хіроюкі Хосодою

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
Опубліковано 07 вересня 2023, о 09:27


 

Сторони обговорили питання подальшої допомоги Україні, зокрема, оборонної, та посилення міжпарламентської співпраці.

«Розмова із Хіроюкі Хосодою — це перша надважлива зустріч у межах Парламентського саміту G7. Дякую колезі за запрошення взяти у ньому участь», — наголосив Голова Верховної Ради України, висловивши вдячність від усього українського народу за підтримку дружнім народом Японії.

Водночас Руслан Стефанчук проінформував колегу про черговий злочин російської федерації, скоєний у Костянтинівці Донецької області, коли держава-агресор поцілила у ринок, де були мирні люди. Він закликав японську сторону не лише засудити злочинні дії росії, але й посилити допомогу Україні.

«Україна високо цінує послідовну позицію Парламенту та Уряду Японії, спрямовану на захист суверенітету й територіальної цілісності нашої держави», — наголосив Голова Верховної Ради України, зауваживши, що Україна цінує історичну справедливість.

Користуючись нагодою, Руслан Стефанчук передав Спікеру Палати представників Японії Хіроюкі Хосоді Постанову Верховної Ради України, якою схвалено звернення до міжнародної спільноти про підтримку позиції Японії щодо її північних територій, які продовжують перебувати під окупацією росії.

Насамкінець Руслан Стефанчук закцентував на важливості послідовної реалізації домовленостей, досягнутих Президентом України Володимиром Зеленським та Прем'єр-міністром Японії Фуміо Кішідою.

Зі свого боку, Спікер Палати представників Японії Хіроюкі Хосода висловив щирі співчуття українському народові та родинам жертв скоєного росією теракту у Костянтинівці. «Разом із партнерами з країн НАТО підтримували й будемо підтримувати Україну на всіх рівнях, зберігаючи наші цінні дружні партнерські відносини», — наголосив він.

Повернутись до публікацій