Спікери обговорили питання подальшої оборонної підтримки України, посилення санкцій проти російської федерації, а також подальший поступ України в Європейський Союз та Організацію Північноатлантичного договору. 

Насамперед Голова Верховної Ради України висловив вдячність за особисте лідерство й внесок у формуванні потужної підтримки України з боку Фінляндії — політичної, військової, фінансової та гуманітарної, а також особистий заклик до фракцій Парламенту Фінляндії щодо визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

«Фінляндія з перших годин 24 лютого 2022 року продемонструвала солідарність з Україною. І залишається пліч-о-пліч з українським народом усі 18 місяців повномасштабної війни», — наголосив Руслан Стефанчук. 

Водночас сторони обговорили подальшу оборонну підтримку України. Голова Верховної Ради України зауважив, що Україна потребує подальшої військової допомоги, окресливши потреби Сил безпеки й оборони. 

«Ми всі разом маємо зробити так, аби росія зрозуміла, що вести війну — надзвичайно боляче», — зазначив Спікер Парламенту України, закликавши Фінляндію надалі продовжувати посилювати санкції проти російської федерації. 

Окрім того, Руслан Стефанчук подякував за підтримку України на шляху до Європейського Союзу. «Ми вже отримали статус кандидата в ЄС і дуже сподіваємося, що наприкінці цього року отримаємо згоду провести перемовини щодо повноцінного членства», — додав він. Голова Верховної Ради України акцентував, що Україна розраховує на допомогу Фінляндії у процесі подальшої європейської інтеграції як на двосторонньому рівні, так й у межах ЄС. 

«Важливою є і підтримка Фінляндією прискореного руху України до членства в НАТО», — зауважив Руслан Стефанчук, наголосивши, що Україна наполегливо йде у цьому напрямку: «Доєднання України до НАТО так само посилить Організацію Північноатлантичного договору, як це зробило доєднання Фінляндії». 

Насамкінець Голова Верховної Ради України подякував Президентові, Парламенту й Уряду Фінляндії у підтримці Формули миру Президента України Володимира Зеленського.