Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів зустріч з Прем’єр-міністром Республіки Молдова Доріном Речаном

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
Опубліковано 23 серпня 2023, о 13:30


Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів робочу зустріч із Прем’єр-міністром Республіки Молдова Доріном Речаном, який прибув до Києва із візитом підтримки до Дня Незалежності України.

Сторони обговорили ряд питань, зокрема, важливе для обох країн питання початку переговорів про вступ до Європейського Союзу ще до кінця цього року.

«Український народ твердо налаштований відстоювати незалежність і територіальну цілісність України. І в цій боротьбі ми відчуваємо підтримку всього цивілізованого світу, сусідньої Молдови, зокрема», — наголосив насамперед Спікер Парламенту України.

Водночас Руслан Стефанчук зауважив, що попри тривалу російську агресію, Україна робить усе можливе для якнайшвидшого виконання рекомендацій Європейської Комісії.

Голова Верховної Ради України висловив сподівання, що у Брюсселі підтримають рішення про початок вступних переговорів з Україною та Молдовою до кінця цього року: «І тоді євроінтеграційний напрямок стане ще однією сферою для взаємодії законодавчої та виконавчої гілок влади обох країн».

Окрім того, Спікер Парламенту України подякував за визнання Парламентом Республіки Молдова Голодомору 1932-1933 років актом геноциду Українського народу.

Також Руслан Стефанчук висловив вдячність Республіці Молдова за те, що вона з перших днів повномасштабної агресії відкрила кордони для тимчасово переміщених громадян України.

«Понад 80 тисяч українців знайшли притулок у вашій країні. Як для України, так і для Молдови вищою цінністю є людина, її життя і здоров’я», — зауважив Голова Верховної Ради України.

Під час зустрічі Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук передав запрошення Спікеру Парламенту Республіки Молдова на Другий Парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи, що відбудеться цієї осені у Празі.

Насамкінець Руслан Стефанчук висловив вдячність Республіці Молдова за солідарність і підтримку територіальної цілісності України, наголосивши, що Україна так само підтримує територіальну цілісність Молдови.

Повернутись до публікацій