Насамперед Руслан Стефанчук подякував Хорватії, як країні - великому другу України, за фінансову, гуманітарну, оборонну допомогу, яку наша держава отримує від початку повномасштабного вторгнення росії. 

«Сьогоднішня зустріч - це продовження високого рівня політичного діалогу, який існує між нашими країнами. Це означає, що позиція Хорватії є надзвичайно потужною та незмінною. Ми дуже цінуємо це і щиро вдячні кожному з вас», - наголосив Голова українського Парламенту у вступному слові.

Під час зустрічі співрозмовники зупинилися на питаннях, важливих для подальшого співробітництва двох країн та для перемоги України у неспровокованій війні.

Зокрема, Руслан Стефанчук зазначив, що для України вкрай важливе продовження саме військової підтримки,  адже «збільшення військової допомоги - нагальна потреба України для перемоги над російським агресором».

Йшлося також і про реалізацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського. Спікер Парламенту України подякував Хорватії за підтримку ініціативи та за готовність долучитися до реалізації Формули.

Не обійшли учасники зустрічі увагою і питання європейської та євроатлантичної інтеграції України. Руслан Стефанчук подякував Уряду Хорватії за підтримку України на шляху до членства в НАТО та ЄС та зауважив, що «безцінний досвід Хорватії дасть можливість рухатися нам ще швидше» у цих  напрямах.

Наостанок сторони торкнулися теми відбудови України. Голова українського Парламенту наголосив, що унікальний досвід Хорватії у ліквідації наслідків війни на власній території буде неоціненним для майбутньої відбудови України та привітав готовність Хорватії долучитися до процесу відновлення та розмінування наших територій.

Міністр закордонних і європейських справ Республіки Хорватія Гордан Грлич-Радман, своєю чергою, передав українському колезі щирі вітання від колег з Уряду та Парламенту Хорватії та, особливо, українському народові  «усю надзвичайну теплоту від хорватського народу».

Гордан Грлич-Радман також висловив беззаперечну підтримку його країною Формули миру Президента Зеленського, всіх ініціатив України, направлених на понесення агресором відповідальності за скоєні злочини, та  якнайшвидший вступ України до ЄС та НАТО.

«Ми знаємо, що Україна скоро буде вільною, тому що весь світ її підтримує, її боротьбу за свободу і визнання її мирної інтеграції!», - підкреслив Гордан Грлич-Радман  під час зустрічі.