На початку зустрічі Олександр Корнієнко подякував італійським колегам за візит та висловив сподівання на посилення подальшої співпраці та співробітництва у міжпарламентському вимірі.

Також Перший віцеспікер подякував Італії за сталу та довготривалу підтримку України у нелегкі часи війни з росією. Він проінформував гостей  про безпекову ситуацію в Україні, зокрема, про останні атаки росії по наших містах — терор проти українців, складів та портової інфраструктури.

 «Ворог постійно змінює тактику. І останні кілька днів це — безпрецедентна атака на портову інфраструктуру нашої країни та на сховища зерна. Такі дії країни-агресора можуть мати серйозні наслідки для світової продовольчої безпеки», — закцентував Олександр Корнієнко і зауважив, що Італія є однією із тих країн, яка системно допомагала із захистом українського неба. Тому закликав посилити підтримку у цьому життєво важливому питанні для мирних українських міст та громадян.

Також сторони не обійшли увагою євроінтеграційний та євроатлантичний  поступи України, в яких Італія, за словами Олександра Корнієнка, постійно підтримує всі рішення для нашої держави.

«Це і великий фінансовий пакет, і питання вступу України в ЄС. Ми знаємо, що Італія, італійський Парламент та італійський народ нас підтримують. Дякуємо також за заяву про приєднання України до НАТО перед Вільнюським самітом Альянсу. Маємо і далі рухалися в цьому напрямку спільно», — закцентував Олександр Корнієнко. 

Окрім того, сторони обговорили питання відбудови України. Перший віцеспікер подякував Італії за проведення у квітні у Римі великої Конференції з відновлення України, яка порушила важливі питання майбутнього нашої держави, зокрема, і щодо інвестування у відбудову та розвиток України як зараз, так і після війни.

«За цей рік ми створили достатньо дієву інфраструктуру відновлення. Також працюємо над рядом законів, які дозволять бізнесу впевненіше себе почувати в Україні. Тож запрошуємо Італію долучитися до процесу відбудови конкретних громад з конкретними проєктами», — закликав італійських колег Олександр Корнієнко.

Насамкінець розмови Перший заступник Голови Верховної Ради України ще раз подякував Італії за всю допомогу, яку Україна отримує протягом всього періоду війни з росією, і підкреслив, що наша держава це високо цінує.

Участь у зустрічі взяли також народні депутати — Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе та Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.