Головним питанням бесіди стало євроатлантичне майбутнє України, особливо актуальне напередодні саміту НАТО у Вільнюсі.   

Зокрема, Руслан Стефанчук наголосив, що Україна розраховує на підтримку Німеччини у цьому питанні.

«Вступ України до НАТО - єдина ефективна гарантія безпеки. Не лише для України, але й для Європи. Лічені дні залишаються до саміту НАТО у Вільнюсі. І саме Вільнюський саміт має бути використаний для формування спільного бачення Альянсом модальностей та чітко визначених часових рамок вступу України до НАТО», - закцентував очільник Парламенту України у розмові.

Окрім того, спікери  обговорили не менш важливе питання - постачання зброї для України, зокрема, засобів ППО. Руслан Стефанчук закликав Німеччину надати Україні ще більше таких систем, які сьогодні життєво необхідні для захисту українських міст від російського терору.

Також співрозмовники не обійшли увагою питання євроінтеграційного шляху України.  

Голова Верховної Ради України зазначив, що цінує висновок проміжного звіту Єврокомісії про значний прогрес України в реформах, проведених у складних умовах війни, а також визначення конкретних напрямів подальших зусиль України для набуття членства в ЄС.  

«Сподіваюся, що політична єдність країн-членів ЄС дозволить ухвалити важливе позитивне рішення щодо початку переговорів із Україною про вступ у ЄС до кінця 2023 року», - наголосив насамкінець розмови Руслан Стефанчук.