Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів телефонну розмову зі Спікером Кнесету Держави Ізраїль Аміром Оханою. 

Руслан Стефанчук зазначив, що росія щодня скоює в Україні тяжкі злочини. Голова Українського Парламенту акцентував, що Україна продовжує самовіддано протистояти неспровокованій повномасштабній збройній агресії рф.

Також він наголосив, що для України дуже важливою є допомога Ізраїлю. 

«6 червня російські окупанти підірвали дамбу на Каховській ГЕС, що спричинило найбільшу екологічну та гуманітарну катастрофу в Європі», — зазначив Спікер Парламенту України, зауваживши, що це є свідомим терористичним актом і черговим воєнним злочином росії, який також ставить під загрозу безпеку найбільшої в Європі Запорізької АЕС. Руслан Стефанчук висловив вдячність за вже надану гуманітарну допомогу за наслідками цієї катастрофи. 

Водночас у розмові сторони обговорили реалізацію формули миру Президента України Володимира Зеленського. Голова Верховної Ради України висловив сподівання на участь Ізраїлю у реалізації одного з треків формули. 

Спікер Парламенту України подякував державі Ізраїль та її громадянам за відчутну гуманітарну допомогу Україні, наголосивши, що розраховує на її продовження. «Також Україна зацікавлена у розширенні програми реабілітації українських військовослужбовців», — зауважив він. 

Зі свого боку, Спікер Кнесету Держави Ізраїль Амір Охана зазначив, що Ізраїль розглядає Україну як важливого партнера та вітає санкції, запроваджені Україною проти Ірану.