Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів розмову у форматі відеоконференції зі Спікером Парламенту Фінляндії Юссі Халла-ахо.

«Фінляндія з перших годин 24 лютого 2022 року продемонструвала, що є надійним союзником України», — наголосив насамперед Спікер Парламенту України.

Руслан Стефанчук привітав колегу з обранням на посаду Спікера, висловивши вдячність Фінляндії за всебічну підтримку України та привітавши країну із вступом до НАТО.

Під час розмови сторони також обговорили євроатлантичне майбутнє України.

«Україна розраховує на підтримку Фінляндією запрошення України на вступ до НАТО під час Вільнюського саміту НАТО й надання нам гарантій безпеки», — зауважив Голова Верховної Ради України.

Водночас у розмові порушили питання шляху України до Євросоюзу та важливість початку переговорів про членство України в Євросоюзі цього року.

Окрім того, очільники парламентів України та Фінляндії обговорили санкційну політику проти російської федерації та створення всіх умов для спрямування російських конфіскованих активів на відбудову України.

Насамкінець Голова Верховної Ради України закликав Парламент Фінляндії розглянути можливість ухвалити рішення про визнання Голодомору 1932-33 років актом геноциду Українського народу.