Сторони обговорили ряд важливих питань, зокрема, шлях України до Організації Північноатлантичного договору, продовження військової підтримки, повернення незаконно депортованих до росії українських дітей та реабілітацію українських військових.

Насамперед Перший віцеспікер привітав роботу нового Комітету національної безпеки Рійгікогу Естонської Республіки.

«Ми відчуваємо потужну підтримку на нашому шляху і високо цінуємо всі кроки на ньому, зокрема, військову допомогу, санкції проти агресора, важливі резолюції та інші рішення», - акцентував Олександр Корнієнко.

Окрім того, Перший віцеспікер проінформував про ситуацію щодо українських дітей. «росія вбила сотні українських дітей, депортувала тисячі - і це все лише за офіційними даними», - зауважив він, зазначивши, що винні мають бути покараними за кожне зруйноване життя, а маленьких українців та українок треба повернути до свого дому - до України.

«Дуже символічно, що саме Естонія стала першою країною, яка розпочала практичну післявоєнну відбудову Житомирської області, і в Овручі вже відбулося відкриття модульного дитячого садку», - також акцентував Олександр Корнієнко. Він зазначив, що це є прикладом для інших країн, в також запропонував розглянути можливість участі Естонії у відновленні інших інфраструктурних проектів в Україні.

Під час зустрічі Перший віцеспікер також висловив вдячність Естонській Республіці за медичну реабілітацію та протезування українських військовослужбовців, наголосивши про важливість продовжувати цей напрям допомоги.

Сторони обговорили прийдешній Вільнюський саміт, очікування України та євроатлантичні питання. «Україна та козацький дух наших воїнів у НАТО посилить європейську безпеку», - зауважив Перший віцеспікер.

Зі свого боку, естонські делегати акцентували, що дуже  серйозно ставляться до підтримки України та підтримуватимуть стільки, скільки це буде необхідно. Вони також зауважили, що продовжуватимуть запроваджувати санкції проти російської федерації та намагатися обмежити можливість рф вести війну, «адже це життєва необхідність».

«Естонія - великий друг України! І дякуємо за кожне рішення та крок, що наближає перемогу вільного світу, перемогу України над злом», - наголосив насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

У зустрічі взяли участь народні депутати України: заступник Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв, заступник Голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко та членкиня Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Соломія Бобровська.