Сторони обговорили шлях України до Організації Північноатлантичного договору та Європейського Союзу, а також продовження оборонної підтримки України.

«Стратегічною метою України є членство в НАТО», - наголосив насамперед Спікер Парламенту України.

Також він зауважив, що Україна усвідомлює, що до закінчення війни не зможе стати повноправними членом Альянсу. «Попри це, на саміті НАТО у Вільнюсі ми прагнемо отримати чіткий сигнал від членів Альянсу щодо часових рамок майбутнього вступу України до НАТО», - акцентував Руслан Стефанчук.

Окрім того, Голова Верховної Ради України зазначив, що Україна розраховує на політичну підтримку Францією заявки України на прискорений вступ до Альянсу під час Саміту.

«Прогрес у виконанні всіх семи рекомендацій, визначених Європейською комісією, дозволить нам розпочати переговори щодо вступу України до ЄС вже цього року», - зауважив Руслан Стефанчук.

Зі свого боку, Голова Сенату Французької Республіки Жерар Ларше наголосив, що усна оцінка Європейської комісії прогресу, досягнутого Україною на шляху до Євросоюзу, є позитивною. «Було відзначено, що Україна продемонструвала найбільший прогрес серед усіх кандидатів на членство в ЄС», - акцентував Жерар Ларше, запевнивши, що Французька Республіка готова супроводжувати та допомагати на цьому шляху Україні, зокрема, у питанні експертизи й допомоги Сенату.

Насамкінець Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук подякував Французькій Республіці за безпрецедентну військово-технічну, фінансову та гуманітарну допомогу.