Сторони обговорили шлях України до НАТО та Європейського Союзу, продовження оборонної підтримки України, реалізацію формули миру Президента України Володимира Зеленського, а також питання розширення обмежувальних дій із боку міжнародного співтовариства щодо російської федерації.

«На саміті у Вільнюсі ми прагнемо отримати чіткий меседж про модальності та часові рамки подальшого руху України до членства у НАТО», - наголосив Руслан Стефанчук. Він також зауважив, що Україна розуміє, що цей шлях триватиме деякий час: «Ми готові пройти цей шлях і просимо мати можливість обговорити й питання отримання гарантій безпеки під час того, як Україна рухатиметься до НАТО».

Спікер Парламенту України зазначив, що Україна вже відповідає стандартам Організації Північноатлантичного договору, застосовуючи військову доктрину, принципи та тактику Альянсу у відсічі агресії росії. Він акцентував, що, на сьогодні, Україна отримала політичні сигнали на підтримку її членства в НАТО від ряду парламентів: «Сподіваюся, що відповідну резолюцію або заяву буде схвалено і Національними зборами Франції».

Водночас Голова Верховної Ради України подякував Франції за підтримку України на її євроінтеграційному шляху. «Україна виконала всі сім рекомендацій, які ставилися перед нею. Очікуємо на об’єктивну й позитивну оцінку з боку європейських інституцій», - повідомив він, висловивши сподівання на відкриття перемовин про повноцінне членство вже цього року.

У питанні продовження оборонної підтримки України Руслан Стефанчук наголосив про необхідність у боєприпасах і ракетах великої дальності:

«Це потрібно для успішної деокупації української території». Він додав, що критичною потребою є літаки-винищувачі, подякувавши Франції за підтримку «авіаційної коаліції» та наголосивши, що ще одним надзвичайно важливим питанням є навчання українських пілотів.

«росія не зупиняється та скоює всі можливі злочини, зокрема, і злочин екоциду, підірвавши дамбу Каховської ГЕС», - зауважив Голова Верховної Ради України, наголосивши, що це має стати передумовою для потужнішого визнання рф державою-терористом.

Насамкінець Спікер Парламенту України подякував Франції за потужні політичні резолюції, а також військову, фінансову та гуманітарну підтримку.

Голова Комітету з європейських справ Національних зборів Франції  Пієр-Александр Англад повідомив, що це вже третій його візит в Україну. Він висловив від імені Франції підтримку й солідарність з Українським народом.