Робоча зустріч відбулася у Верховній Раді України за підсумками офіційного візиту Віцеспікерки до Держави Ізраїль. 

«Ми вдячні Ізраїлю за гуманітарну допомогу, надану постраждалим від підриву рф Каховської ГЕС на Херсонщині. У зв’язку з Каховською катастрофою та ракетними атаками на цивільне населення, житлові будинки й інфраструктуру у Кривому Розі та Одесі, розраховуємо на більш чітку позицію Ізраїлю щодо таких дій держави-терориста росії», — наголосила під час зустрічі Олена Кондратюк. 

У цьому контексті сторони обговорили прискорення тестування і повноцінного розгортання в Україні ізраїльської системи раннього оповіщення про ракетні атаки. За словами Посла Міхаеля Бродського, Ізраїлем прийняте політичне та фінансове рішення про надання такої системи. Наразі триває технічний процес її налаштування, у якому активно задіяні ізраїльські та українські фахівці. Очікується, що вона запрацює у вересні цього року.

Заступниця Голови Верховної Ради України також нагадала про порушені під час свого візиту до Ізраїлю питання двосторонньої співпраці. 

«Ми вдячні Ізраїлю за голосування за резолюції в ООН на підтримку України. Водночас розраховуємо на прийняття Кнесетом заяви щодо незаконної депортації українських дітей та необхідності їх повернення додому — в Україну, до своїх рідних, близьких та опікунів. Наполягаємо й на необхідності визнання Державою Ізраїль так званої російської ПВК «Вагнер» терористичною організацією», — підкреслила Олена Кондратюк.

Окремо учасники зустрічі торкнулися потреби у збільшенні обсягів та видів надання гуманітарної допомоги Україні. Йдеться, зокрема, про прийом на лікування, протезування та реабілітацію двадцяти важкопоранених українських військових, програми психологічної допомоги постраждалим від російської агресії та оздоровлення українських дітей в Ізраїлі.

«Вбачаємо також з паном Послом значний нереалізований потенціал розвитку та зміцнення українсько-ізраїльських стосунків у взаємодії міст побратимів обох країн. Особливо, щодо оздоровлення дітей та реалізації гуманітарних ініціатив», — підсумувала Віцеспікерка Олена Кондратюк.