У межах робочого візиту до Французької Республіки Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко зустрівся з керівником програми SIGMA OECD Грегором Віраном та директоркою з питань державного управління OECD Ельзою Пілічовскі. 

Перший віцеспікер подякував за підтримку реформ та привітав відкриття офісу OECD в Україні. «Це рішення дозволить покращити координацію та співпрацю з міжнародними партнерами й країнами-членами Організації економічного співробітництва та розвитку», - наголосив він.

 

Водночас під час зустрічі Олександр Корнієнко доповів про реформу врядування. Сторони обговорили наступні кроки - реформування та встановлення справедливої системи оплати праці для службовців.

Окрім того, під час розмови учасники порушили питання роботи державних службовців у воєнний час, повернення конкурсів на ці посади, корпоративного управління та активного залучення OECD до формування відповідного законодавства у Верховній Раді України. 

Перший заступник Голови Верховної Ради України висловив вдячність керівництву Організації економічного співробітництва та розвитку й SIGMA за постійну роботу, а також запросив взяти участь у наступних заходах у межах реформи державного управління в Україні.

Довідково. Перший віцеспікер Олександр Корнієнко 22-25 травня перебуває з робочим візитом у Французькій Республіці. 

OECP/OECD (Організація економічного співробітництва та розвитку) - це міжнародна організація, яка разом з урядами, політиками та громадянами працює над встановленням міжнародних стандартів і пошуком рішень для ряду соціальних, економічних та екологічних проблем - від покращення економічних показників і створення робочих місць до сприяння якісній освіті та боротьби з міжнародним ухиленням від сплати податків.