У межах офіційного візиту до Республіки Польща Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з Маршалком Сенату Польщі Томашем Гродзьким. 

Насамперед Спікер Парламенту України висловив вдячність Сенату Польщі за всебічну підтримку України, особливо за останнє рішення - резолюцію про членство України в НАТО, а також - щодо визнання влади російської федерації терористичним режимом і засудження нелегальної депортації українських дітей до росії. «Кожне із цих рішень - це крок політичної солідарності з Україною», - акцентував він. 

Водночас Руслан Стефанчук подякував Польщі за військову підтримку: «Польща стала для України військовим хабом, нашим тилом і важливим елементом нашої майбутньої перемоги».

 

«Парламент виконав усі сім рекомендацій Єврокомісії - ми сподіваємося отримати позитивну оцінку наших прагнень і відкрити перемовини про повноцінне членство в Євросоюзі до кінця цього року», - наголосив Голова Верховної Ради України. 

Окрім того, Руслан Стефанчук привітав спільну з Європейською комісією ініціативу щодо пошуку українських дітей, викрадених і примусово вивезених до росії: «Для нас вкрай важливо повернути українських дітей додому». 

Також сторони порушили питання притягнення рф до відповідальності та санкцій проти росії. «Пріоритети 11 пакету - це, зокрема, запровадження санкцій в атомній енергетиці та заборона подвійного імпорту», - зауважив Руслан Стефанчук. «Потрібні такі санкції, які би не дали можливість їх обходити, і найважливіше - аби вони зробили неможливим продовжувати цю війну», - додав він.

 

«Після нашої спільної перемоги путін має «отримати чек» за цю війну», - наголосив Спікер Парламенту України: «Зараз усі спільно маємо думати над саме юридичним механізмом питань, пов’язаних із замороженням і конфіскацією активів рф у всьому світі». 

Також Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук запросив Томаша Гродзького до участі у Другому парламентському саміті міжнародної Кримської платформи, що відбудеться 24 жовтня у Празі. 

«Це зустріч друзів», - наголосив, зі свого боку, під час розмови з Головою Верховної Ради України Томаш Гродзький. Він також зауважив, що санкції проти російської федерації мають бути гострі, російське майно конфісковане, а російські злочинці - покарані. 

«Сенат - максимально на боці першочергової перемоги над ворогом. Працюємо до перемоги», - наголосив Маршалок Сенату Республіки Польща.