У межах робочого візиту до Французької Республіки Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко зустрівся із Головою Комісії у європейських справах Національних зборів Франції П’єром-Александром Англадом.

Насамперед Перший віцеспікер подякував Франції за підтримку й допомогу. Сторони також обговорили подальші кроки, що наблизять перемогу над агресором і поставлять крапку у розпочатій російською федерацією війні.

  

Водночас Олександр Корнієнко наголосив на важливості консолідації зусиль щодо визнання групи «вагнер» терористичною організацією всіма державами-членами Європи. 

Учасники зустрічі також порушили питання євроінтеграційного шляху України. Перший заступник Голови Верховної Ради України проінформував про актуальний стан виконання семи рекомендацій від Єврокомісії на шляху України до кандидатства в Європейському Союзі. 

«Ми не зійдемо з процесу реформ у нашій державі. Очікуємо від Франції на допомогу у відкритті переговорного процесу до кінця цього року», — наголосив Олександр Корнієнко. 

«Україна є частиною європейської родини — і ми будемо їй допомагати, скільки буде потрібно», — акцентував, зі свого боку, Голова Комісії у європейських справах Національних зборів Франції П’єр-Александр Англад.