У межах робочого візиту до Французької Республіки Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко зустрівся з Першою заступницею Голови Національних зборів Франції Валері Рабо.

Насамперед Перший віцеспікер проінформував про поточну ситуацію в Україні та ракетні обстріли, адже ворог продовжує переслідувати свої злочинні ідеї, збільшивши останнім часом кількість ракетних атак. «Саме завдяки допомозі партнерів маємо високий рівень відбиття цих ударів», - зауважив він. 

«Сьогодні ми захищаємо безпекове майбутнє і України, і європейського континенту», - наголосив Олександр Корнієнко, акцентувавши на важливості військової допомоги, зокрема, посилення протиповітряної оборони та створення коаліції літаків.

Окрім того, Перший віцеспікер повідомив колегу про роботу Верховної Ради України на євроінтеграційному треці: «Україна прагне стати членом європейської родини та НАТО й очікуємо важливих для нас рішень за цими напрямами». 

Також сторони обговорили протидію російським наративам серед країн Глобального Півдня. 

Водночас Олександр Корнієнко повідомив, що на Парламентській Асамблеї НАТО за участю української делегації прийнято надважливу резолюцію про визнання злочинів росії проти України геноцидом Українського народу, а терористичний режим російської федерації - рашизмом. «Саме тому Україна звертається до країн-членів НАТО визначити отримання Україною на Вільнюському саміті конкретних формулювань щодо можливості майбутнього вступу», - наголосив він. 

Олександр Корнієнко висловив вдячність Національним зборам Франції за останні важливі рішення, зокрема, щодо визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом Українського народу та групи «вагнер» - терористичною організацією. Також він закликав продовжити цей переможний рух на шляху до справедливості й визнати російську федерацію державою-терористом. 

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України подякував за допомогу у боротьбі, адже зараз Україна захищає європейські спільні цінності та демократію. 

Довідково. Перший віцеспікер Олександр Корнієнко 22-25 травня перебуває з робочим візитом у Французькій Республіці.