У межах Парламентської асамблеї НАТО українська делегація на чолі з Першим заступником Голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком зустрілася з Президенткою ПА НАТО Жоель Гарріо-Майлям. 

Сторони обговорили необхідні кроки та предметну допомогу, які Україна потребує на шляху до перемоги. 

Водночас Олександр Корнієнко наголосив на прагненнях України щодо північноатлантичної інтеграції: «Маємо чіткі очікування від Вільнюського саміту, зокрема, конкретного алгоритму вступу України до Альянсу». 

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України висловив вдячність за підтримку України. «Разом із міжнародними партнерами досягнемо світової безпеки та поставимо крапку в імперських амбіціях російської федерації», — зауважив він.

У зустрічі також взяли участь Голова Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко, Голова Комітету з питань молоді і спорту Андрій Кожем`якін, Голова Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе, заступник Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, Голова Постійної Делегації України у Парламентській Асамблеї НАТО Єгор Чернєв, заступниця Голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Галина Михайлюк, членкиня Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Соломія Бобровська.

Довідково. Перший віцеспікер Олександр Корнієнко 18-22 травня перебуває з робочим візитом у Великому Герцогстві Люксембург.