У межах робочого візиту до Великого Герцогства Люксембург Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко зустрівся з делегацією Республіки Словенія на полях Парламентської асамблеї НАТО. 

«ПА НАТО - додаткова можливість узгодити подальші спільні дії для протидії викликам і загрозам, які несе агресія росії проти України», - наголосив насамперед Перший віцеспікер. 

Також під час зустрічі Олександр Корнієнко акцентував на важливості визнання Голодомору 1932-1933 років актом геноциду Українського народу: «Розраховуємо на ухвалення відповідної резолюції Державними зборами Словенії». 

Окрім того, сторони обговорили питання впливу російської федерації на країни Глобального Півдня та Близького Сходу. Перший заступник Голови Верховної Ради України проінформував про роботу української сторони на 146-ій Асамблеї Міжпарламентського союзу. «Представники держав із цих напрямів почали нас слухати та чути», - зауважив він. 

Водночас Олександр Корнієнко зазначив, що мають запрацювати механізми задля компенсації російською федерацією збитків, завдані Україні.

 

«За допомогою міжнародної спільноти ми прагнемо зупинити державу-терориста і перемогти задля нашої та світової безпеки», - наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України. 

«Дружня зустріч із поглибленим обговоренням словенської та української делегацій у ПА НАТО», - наголосив Голова делегації Республіки Словенія Матей Тонін. Водночас, зі свого боку, словенські колеги повідомили, що українська делегація зауважила на посиленні та продовженні військової допомоги, подальшій підтримці запровадження санкцій проти росії, а також міжнародному розслідуванні російських злочинів.

У зустрічі також взяли участь Голова Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко, заступник Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, Голова Постійної Делегації України у Парламентській Асамблеї НАТО Єгор Чернєв, заступниця Голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Галина Михайлюк, членкиня Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Соломія Бобровська. 

Довідково. Перший віцеспікер Олександр Корнієнко 18-22 травня перебуває з робочим візитом у Великому Герцогстві Люксембург.