Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк зустрілася з Головою Міллі Меджлісу Азербайджанської Республіки Сахібою Алі кизи Гафаровою.

Олена Кондратюк подякувала пані Спікерці за запрошення відвідати з офіційним візитом Азербайджан та взяти участь в урочистостях до 100-ліття від дня народження Гейдара Алієва.

«Дуже важливо тримати на високому рівні партнерські стосунки між Україною та Азербайджаном, нашими парламентами й народами, які мають багато спільного.

Перш за все — це міцна і багаторічна взаємна повага до суверенітету і територіальної цілісності між нашими державами», — наголосила під час зустрічі Віцеспікерка.

Головною темою розмови стало питання захисту прав і оздоровлення українських дітей.

Олена Кондратюк, від імені Верховної Ради України, звернулася до Голови Міллі Меджлісу з проханням ухвалити в Парламенті Азербайджану заяви про підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та засудження масової і незаконної депортації українських дітей до рф.

Також сторони обговорили питання організації програм реабілітації поранених військових і ветеранів ЗСУ в Азербайджані та прийом на оздоровлення нових груп українських дітей, які постраждали від війни.

 «З вдячністю за вже надану підтримку, розраховуємо, що дружній Азербайджан продовжить надавати Україні всебічну гуманітарну допомогу. Для нас вона є дуже цінною та потрібною у такі непрості часи», — підкреслила Заступниця Голови Верховної Ради України.