Про це Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко наголосив під час зустрічі зі співголовою Міжпарламентської Ради Україна-НАТО Аудроніусом Аджубалісом. 

Перший віцеспікер висловив вдячність за предметний діалог щодо вступу України в НАТО, зокрема, щодо очікування України та вже висловлену підтримку з боку ряду держав. 

Під час розмови Олександр Корнієнко вкотре наголосив, що крім «політики відкритих дверей», України потрібні значні конкретні кроки на шляху до членства України на саміті НАТО у Вільнюсі.

 

Водночас він проінформував колегу про плани Верховної Ради України у підтримці законопроекту з «натівського» пакету, спрямовані на реформування сектору безпеки та приведення українських стандартів до стандартів НАТО. 

Окрім того, сторони обговорили можливі наступні активності у межах Міжпарламентської Ради Україна-НАТО.

«Аби закінчити війну в Європі, Україні необхідно отримати запрошення до НАТО у Вільнюсі, а процес ратифікації протоколів про вступ має розпочатися на саміті НАТО у Вашингтоні», - акцентував, зі свого боку, Аудроніус Аджубаліс.

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України запросив співголову Міжпарламентської Ради Україна-НАТО Аудроніуса Аджубаліса до України з можливістю особисто оцінити поточну ситуацію в Україні. 

Довідково. 10-12 травня 2023 року Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко перебуває з робочим візитом у столиці Литовської Республіки - Вільнюсі. 

Програмою передбачено участь Першого віцеспікера у Конгресі - Global parliamentary congress for the future of the world, а також ряд двосторонніх зустрічей із високопосадовцями й литовськими парламентаріями, членами міжпарламентських безпекових організацій.