Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко провів зустріч із Віцеспікером Сеймасу Литовської Республіки Паулюсом Саударгасом

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
Опубліковано 11 травня 2023, о 15:24


Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко у межах робочого візиту зустрівся із Віцеспікером Сеймасу Литовської Республіки Паулюсом Саударгасом. 

Сторони обговорили ряд важливих питань, зокрема, євроатлантичну інтеграцію України. 

«Саме тут найпершими ухвалюють багато важливих рішень для підтримки України, даючи потужний приклад світу», — наголосив насамперед Олександр Корнієнко. 

Під час зустрічі Перший віцеспікер акцентував напередодні важливих заходів НАТО на очікуваннях України. По-перше, це прийняття важливої для України резолюції на Парламентській асамблеї НАТО. По-друге, питання необхідності конкретного алгоритму руху України до Альянсу. По-третє, гарантії безпеки для України від рішень Вільнюського саміту.

 

«На шляху до членства в Організації Північноатлантичного договору перед нами постає багато викликів, пов’язаних із переходом на відповідні стандарти», - зауважив Олександр Корнієнко, додавши, що у питанні імплементації законодавства Парламент України готовий до цих викликів. 

Перший заступник Голови Верховної Ради України висловив вдячність за рішучу підтримку Литовською Республікою України на шляху до НАТО, виражену у резолюції від 6 квітня. Цей документ закликає союзників визнати необхідність запросити Україну до членства в НАТО на саміті Альянсу у Вільнюсі.

«Для нас дуже цінна стійка позиція Сеймасу та його провідна міжнародна роль у підтримці України», - наголосив він. 

«Наш головний напрям - це Україна. Верховна Рада України - це приклад, як розвивати на рівні парламентів міжпарламентський зв`язок. Це особливо важливо у питанні реформ, які Україні необхідно запровадити для вступу у Євросоюз і НАТО», - зауважив, зі свого боку, Віцеспікер Сеймасу Литовської Республіки. 

Після зустрічі Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко та Віцеспікер Сеймасу Литовської Республіки Паулюс Саударгас зустрілися з українськими військовими.

 

«Мав нагоду особисто поспілкуватися з оборонцями України, які зараз проходять реабілітацію у Литві», - зазначив Олександр Корнієнко, додавши, що було важливо почути думки українських захисників, обговорити нагальні питання й потреби: «Вдячний кожному і кожній, хто став на захист нашої держави та незалежності». 

Довідково. 10-12 травня 2023 року Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко перебуває з робочим візитом у столиці Литовської Республіки - Вільнюсі. 

Програмою передбачено участь Першого віцеспікера у Конгресі - Global parliamentary congress for the future of the world, а також ряд двосторонніх зустрічей із високопосадовцями й литовськими парламентаріями, членами міжпарламентських безпекових організацій.