Парламентська українська делегація на чолі із Заступницею Голови Верховної Ради України Оленою Кондратюк разом із народними депутатками України - Ольгою Василевською-Смаглюк і Вікторією Кінзбурською - провели зустріч із колегами з парламентської групи дружби Україна-Ізраїль.

З ізраїльської сторони її очолюють Йоель Едельштейн та Зеев Елькін - обидва уродженці України. «На початку року вони були з візитом в Україні та на власні очі побачили наслідки воєнних злочинів росії», - повідомила Олена Кондратюк.

«Ми обговорили нагальне питання поглиблення міжпарламентського співробітництва та долучення Ізраїлю до санкційної політики проти країни-агресора росії. Порушили питання необхідності тіснішої українсько-ізраїльської співпраці у межах ООН та інших провідних міжнародних майданчиків», - наголосила Віцеспікерка.

Українська делегація закликала колег із Кнесету долучитися до міжнародної кампанії з повернення десятків тисяч українських дітей, незаконно вивезених до росії, та прийняти відповідну заяву у Парламенті Ізраїлю.

«Маємо розуміти, що Ізраїль відіграє важливу роль у світовій системі безпеки та в ООН. Це парламентська республіка. Кнесет має основну роль у формуванні уряду, ухваленні рішень та виробленні державної політики цієї країни», - акцентувала Олена Кондратюк.

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк також підкреслила, що налагодження постійної співпраці та діалогу між Верховною Радою України та Кнесетом Ізраїлю відіграватиме вирішальне значення у зміцненні міждержавних відносин та зближенні двох народів, які мають багато спільних викликів.