Олена Кондратюк подякувала Ізраїлю за сталу та чітку підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і невизнання анексії українських територій рф.

«Україна вдячна Ізраїлю за постійну підтримку в міжнародних організаціях, голосування за відповідні резолюції ООН та активну участь у реалізації гуманітарних проєктів та ініціатив», — наголосила Віцеспікерка.

Сторони обговорили співробітництво між країнами, зокрема, старт проєкту із розміщення системи раннього оповіщення, яку Ізраїль вирішив передати Україні.

«Дуже сподіваємося і розраховуємо на початок нової сторінки у двосторонній співпраці та подальше зміцнення українсько-ізраїльських відносин як на міжурядовому, так і на міжпарламентському рівнях», — закцентувала Заступниця Голови Верховної Ради України.

Вона також поінформувала Гендиректора МЗС Ізраїлю про численні воєнні злочини росії в Україні, особливо проти українських дітей, яких масово, примусово та незаконно депортує рф.

Своєю чергою Ронен Леві висловив щирі співчуття Українському народові з приводу загибелі мирних мешканців в Умані — українському місті, яке має особливе значення для Ізраїля.