Олександр Корнієнко зустрівся з депутаткою Нової демократичної партії Палати Представників Парламенту Канади

 


«Україна вдячна за незмінну підтримку впродовж цього року та важливі особисті внески пані Макферсон», — наголосив насамперед Перший віцеспікер, подякувавши Новій демократичній партії Палати Представників Парламенту Канади (NDP) за підтримку. 

Олександр Корнієнко висловив вдячність Канаді за участь у «танковій коаліції», а також запросив доєднатися до лав коаліції авіаційної підтримки України: «Ракети великої дальності та винищувачі мають бути, аби наблизити перемогу». Окрім того, він наголосив, що Канада першою у світі у червні 2022 року прийняла законодавство, яке передбачає конфіскацію російських активів. 

Під час зустрічі Перший заступник Голови Верховної Ради України проінформував Хезер Макферсон про поточні події та актуальну ситуацію в Україні: «Ворог не покидає свої наміри та продовжує діяти проти суверенної держави». 

Він акцентував, що для України важливими питаннями є продовження та посилення політичної підтримки, надання зброї та іншої необхідної допомоги. 

«Ми розраховуємо на довгостроковий план підтримки України з боку Канади, збільшення фінансових асигнувань та гарантії безпеки», — зауважив Перший віцеспікер, додавши, що потрібен чіткий та дієвий механізм щодо запровадження санкцій та конфіскації російських активів для відновлення України. 

«За всі скоєні злочини кожен винний має понести покарання. Для цього потрібен міжнародний спеціальний трибунал. Усі дії проти незалежної держави, проти українців мають бути оцінені та мати наслідки», — зазначив Олександр Корнієнко. 

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України розповів колезі про вектор руху України, серед якого вступ до Північноатлантичного альянсу: «Будемо вдячні Парламенту Канади за підтримку заявки України на вступ до НАТО». 

У зустрічі також взяв участь Голова Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.