На початку зустрічі Руслан Стефанчук підкреслив важливість для України постійної уваги з боку британців, Парламенту та Уряду великої країни.

«Це для нас справді дуже цінно, тому що ми чітко усвідомлюємо: Україна воює за панування цивілізації у світі і віддає за це найвищі цінності — життя, здоров’я, майбутнє. І хотів би щиро подякувати саме Парламенту Великої Британії за багатопартійну підтримку України від початку цієї жорстокої та неспровокованої війни», — наголосив Голова Верховної Ради України.

Він також закликав британських колег і далі тримати коаліцію на підтримку України, зокрема у питанні юридичних наслідків для росії за розв’язану війну, створення спеціального трибуналу та отримання росією справедливих вироків за всі страждання, які вона принесла на Українську землю.

Крім того, учасники зустрічі зупинилися на питаннях посилення та поглиблення санкцій проти рф, зокрема унеможливити обходження їх росією через інші країни та конфіскації російських активів на користь України.

«Ми повинні зробити так, щоб санкційний  тиск на рф став шаленим економічним болем. За цю війну повинен заплатити путін та росія. І для нас важливо, як для парламентаріїв, знайти юридичну формулу, яка дасть можливість здійснити конфіскацію майна країни, яка розв’язала війну», — наголосив Голова Українського Парламенту.

Також Руслан Стефанчук закликав британських колег підтримати ініціативу України про визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом Українського народу, адже 90 років потому нас продовжує вбивати імперіалістичний кремлівський режим.

«Це важливо в контексті історичного зв’язку між тим, що було тоді, і тим, що рф робить зараз. Ті самі люди, ті самі методи і жахливі жертви. І ми повинні зобов’язати рф нести історичну відповідальність за те, що вона робить з Українським  народом», — закликав Руслан Стефанчук. 

Окремо він подякував за потужну військову підтримку України від Великої Британії, за ухвалення рішень, що змінюють правила гри та хід історії. 

«Ми розуміємо, що цю війну можемо виграти тільки сучасною  зброєю. Це універсальна формула перемоги України і ви у цій формулі є видатними прихильниками майбутньої нашої перемоги», — наголосив Голова Українського Парламенту.

Під час перемовин сторони також обговорили питання світової безпеки і вступ України до НАТО. Адже сьогодні ЗСУ, за словами Руслана Стефанчука, виконує роль  щита, який стримує рф від її подальшої експансії на захід і посилить сили НАТО своїм унікальним досвідом та вміннями.

Насамкінець зустрічі, Голова Парламенту України підкреслив важливість міжпарламентського діалогу та закликав британських колег і далі підтримувати високий рівень відносин обох парламентів, зокрема посилити співпрацю не тільки на рівні комітетів, а й керівництва.