Перший віцеспікер Олександр Корнієнко обговорив з європарламентаріями співпрацю щодо подолання інформаційної війни та пропаганди рф

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
Опубліковано 21 лютого 2023, о 20:00

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко провів робочу зустріч із делегацією спеціального Комітету Європейського Парламенту з іноземного втручання в усі демократичні процеси в ЄС, включно з дезінформацією.

«Інформаційний фронт - окреме поле битви за правду. Радий можливості говорити особисто та напряму про потреби, ситуацію та правду. Правду, яка відбувається у нашій державі та про брехню, яку поширюють заради дестабілізації й приховання своїх злочинів», - наголосив Олександр Корнієнко.

Він повідомив, що під час зустрічі обговорили співпрацю, націлену на подолання інформаційної війни та пропаганди рф: «Ми маємо стійку позицію, яка відома всьому світові, - мир і безпека в Україні, засудження та припинення воєнних дій на території суверенної держави, повноправне членство в Європейському Союзі».

Водночас Олександр Корнієнко зазначив, що у перші дні неспровокованої війни рф проти України російська дезінформація в Україні набула великих масштабів і мала на меті підірвати моральний дух і опір, поширюючи неправдиві заяви про капітуляцію влади та військові втрати. «Українська влада за підтримки журналістів і громадянського суспільства регулярно інформувала громадськість про останні події та спростовувала ці неправдиві заяви», - зауважив він, висловивши сподівання на подальшу співпрацю з Європейським Парламентом у цьому питанні.

«Україна перебуває у центрі уваги Європарламенту під час кожного пленарного засідання, засідань комітетів й ухвалення відповідних рішень», - зазначив Перший віцеспікер, додавши, що Україна відчуває, як Європа стоїть на боці України у боротьбі за захист європейських цінностей.

Окрім того, Перший заступник Голови Верховної Ради України зауважив, що основними пріоритетами у співпраці з Європарламентом на найближчий час є якнайшвидше отримання необхідної Україні зброї, посилення міжнародного тиску на агресора та вступ до Євросоюзу.

«Україна цінує підтримку Європи. Разом здолаємо зло. Дякую за зустріч у столиці незламної держави. Для нас це цінно та важливі сигнали підтримки й допомоги», - наголосив насамкінець Перший віцеспікер Олександр Корнієнко.

У зустрічі також взяла участь Голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе.