Голова Українського Парламенту подякував пану Президенту та французькому народу за демонстрацію найкращих лідерських якостей у підтримці України у її боротьбі із російським агресором і висловив впевненість у подальшому посиленні співробітництва та дружби між нашими країнами.

«Пане Президенте, від імені Українського народу дякую Вам і народу Франції за лідерство у питаннях підтримки України та українського народу, який сьогодні демонструє, що за цінності варто боротися. Ми такий же європейський народ, як і 360 років тому, часів козацької доби, який любить свободу, волю і  ніколи не дозволить нікому панувати на нашій землі. І я знаю, що це не було б можливим, якби ми не відчували підтримки Франції та  ЄС», - зазначив Руслан Стефанчук під час зустрічі.

Також він  наголосив на важливості військової допомоги Україні, у якій Франція займає провідне місце серед держав світу.

«Ми з вдячністю отримуємо те озброєння, яке дасть можливість вивільнити територію України від російських загарбників. Але сьогодні дуже важливо отримати й інші види озброєння, сучасні, які нададуть можливість остаточно перемогти у цій війні», - наголосив Голова Українського Парламенту та додав, що  саме таке озброєння компенсує чисельну перевагу ворога і для нас це спосіб відстояти своє право на життя.

Він також зауважив, що українці - це нація, яка дуже хоче миру, і це бажання втілено у формулі миру - ініціативі Президента України, яку ми закликаємо підтримати всі цивілізовані держави, щоб згуртувати увесь світ навколо цієї важливої ідеї. Тому участь Франції у підтримці формули, як однієї із провідних держав світу, може стати визначальною.  

Руслан Стефанчук також приділив особливу увагу підтримці понад 100 тисяч українців, які знайшли прихисток у французьких сім'ях, що «не на словах підтримують Україну та роблять все для нашої перемоги».

Також Голова Парламенту України закликав Францію і далі бути поряд з Україною у її поступі до Європейського Союзу та НАТО, підтримати важливу для нас ініціативу відповідальності росії в міжнародних судах,  її ізоляції в міжнародних інституціях та виплат репарацій нашій державі за всю завдану  шкоду.

 «Україна на шляху до ЄС і НАТО демонструє своїм прикладом, що для нас значать цінності свободи, гідності, рівності, справедливості. Тому для нас дуже важливо надалі зберігати солідарність навколо України і тримати один стрій», - зазначив Голова Верховної Ради України та висловив впевненість у спільній перемозі коаліції європейських держав у цій жахливій війні.

  

Президент Франції Еммануель Макрон своєю чергою запевнив Голову Українського Парламенту у тому, що Франція завжди дотримується свого слова, даного партнерам.  І це особливо важливо у співпраці з Україною у військовій сфері сьогодні, під час війни з російською федерацією.

«Ми постійно обговорюємо деталі з Президентом Зеленським, міністрами оборони України і Франції. Так було з CESAR, KROTAL чи бронеспорядженням. 

Якщо Франція обіцяє допомогу - вона її надає, і  між анонсом і наданням зброї минає небагато часу», - зазначив Еммануель Макрон.