«Раді вітати європарламентаріїв у столиці незламності - тут в Україні, в Києві. Ми продовжуємо нашу співпрацю з Євросоюзом та його представниками», - наголосив насамперед Перший віцеспікер.

Олександр Корнієнко зауважив, що українська сторона вважає, що міжнародна спільнота має терміново та рішуче відповісти на російський тероризм та скоєні проти України злочини.

«Сподіваємося на прискорення всебічної міжнародної ізоляції рф, швидкого впровадження та суворого виконання всіх санкцій та значного збільшення політичної, економічної, фінансової, військово-технічної та гуманітарної підтримки України», - зазначив він.

Окрім того, Перший віцеспікер зауважив, що Україна, як ніхто інший, зацікавлена у встановленні миру та припиненні розпочатої росією неспровокованої руйнівної війни: «Аби мир був дійсно сталим, він має базуватися на чітких критеріях, зокрема, відновленні територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах та запобіганні подальшій ескалації, що є можливим, лише в разі руйнування воєнної машини кремля».

Олександр Корнієнко закцентував, зо саме із цією метою Президент України Володимир Зеленський запропонував «Формулу миру», яка не лише спрямована на встановлення миру в Україні, але й має глобальний вимір, а саме відновлення поваги до Статуту ООН та світового порядку».

Водночас Перший заступник Голови Верховної Ради України наголосив, що Україна розраховує, що Євросоюз, з огляду на його роль і потенціал у сучасному світі, стане постійним учасником реалізації всіх десяти пунктів і сприятиме державам-лідерам й іншим учасникам відповідних пунктів у їх просуванні у цьому напрямі.

Також під час зустрічі Олександр Корнієнко привітав схвалення резолюції Європейського Парламенту щодо підтримки створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України: «Важливо якнайшвидше досягнути згоди щодо взаємоприйнятного механізму переслідування за злочин агресії рф в Україні».

«Президент України, Верховна Рада України та Уряд України об’єднані навколо просування євроінтеграційних реформ в країні та налаштовані рухатися шляхом членства в ЄС попри війну, максимально швидко, наскільки це можливо», - наголосив Перший віцеспікер, додавши, що Україна готується представити результати виконання всіх семи рекомендацій Єврокомісії на Саміті Україна–ЄС та очікує на позитивну оцінку зусиль стороною ЄС.

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України подякував Євросоюзу загалом і кожній країні ЄС за підтримку, яку вже надають Україні.

Водночас він наголосив, що необхідно надати цій підтримці більш системного характеру: «Нам потрібна фінансова координаційна платформа, яка об’єднає зусилля, спрямовані на відновлення нашої країни після бойових дій. Потрібна консолідація. Ми розробили прозорий план першочергових кроків у відбудові - це те, що буквально потрібно Україні, щоб вижити».

Довідково. У зустрічі також взяли участь народні депутати України: Голова Постійної парламентської делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи Марія Мезенцева, членкиня Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Ольга Руденко, Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом Вадим Галайчук.