«Вдячний за суттєву допомогу у цій боротьбі та висловлюю це також від імені Українського народу. Адже ми не лише відчуваємо, а й бачимо, як Естонія — разом із нами — своїми рішеннями, підтримкою та допомогою», — наголосив насамперед Олександр Корнієнко.

Водночас він проінформував Президента Естонії, що Україна вже виконала 90 відсотків умов для продовження євроінтеграційного процесу: «Ми чітко йдемо за обраним напрямком — Євросоюз».

Також Перший віцеспікер повідомив про необхідну допомогу задля боротьби з російською агресією та наголосив на необхідності продовження санкційного тиску проти рф.

«Важливим є те, що Рада Безпеки ООН має бути реорганізована. рф не має бути постійним членом РБ ООН та ООН загалом. Саме тому ми б хотіли створити коаліцію країн для ініціювання цих питань», — зауважив Олександр Корнієнко.

Окрім того, Перший заступник Голови Верховної Ради України заявив, що зараз варто зосередитися на відновленні критичних для життя людей об’єктів, Fast Recovery — план оперативної відбудови соціальної інфраструктури та проходженні зимового періоду: «Запросив Естонію взяти активну участь у цьому процесі».

«Естонія підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно, щоби перемогти у повномасштабній війні росії проти України», — наголосив Президент Естонії Алар Каріс: «Ми не маємо дозволити агресору підривати базові принципи міжнародного порядку або диктувати нові. Від нашого сьогоднішнього рішення залежить майбутнє архітектури європейської безпеки. росія має нести повну відповідальність за свої злочини агресії». Насамкінець він повідомив, що Естонія відправила в Україну генератори, теплий одяг, продуктові набори та різні комплектувальні енергосистеми — усе, що потрібно, щоби пережити зиму та виграти війну: «Наша нинішня військова допомога Україні — понад 255 мільйонів євро».

Довідково. Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко на чолі української делегації 15-17 грудня перебуває з робочим візитом в Естонській Республіці.

До складу делегації також входять Голова групи з міжпарламентських зв’язків з Естонською Республікою Арсеній Пушкаренко, народні депутати України: Віталій Безгін, Роман Грищук, Тетяна Грищенко та Павло Бакунець, а також Надзвичайний і Повноважний Посол України в Естонській Республіці Мар’яна Беца.