Руслан Стефанчук  висловив щирі слова вдячності естонському народові, Уряду та Парламенту, зокрема особисто очільнику Рійгікогу Юрі Ратасу, за постійну не тільки демонстрацію, а насамперед практичну підтримку України протягом усього часу повномасштабної війни. Він нагадав, що Голова Рейгікогу одним із перших серед очільників парламентів світу приїхав до України з колегами із Литви та Латвії, щоб особисто засвідчити свою відданість і прихильність Україні у її боротьбі з агресором. 

«Це ще один прояв солідарності Естонії з українським народом, який героїчно протистоїть російській навалі», — закцентував Голова Верховної Ради України.

Передусім він подякував Парламенту Естонії за всі ухвалені політичні рішення на підтримку України, які стали прикладом іншим країнам для наслідування.

«Це визнання Естонією злочинів росії проти України геноцидом та російського режиму терористичним. Окремо дякую за останнє рішення Уряду Естонії щодо затвердження чергового пакету військової допомоги Україні», — зазначив Руслан Стефанчук.

Він наголосив, що допомога Естонії відчутна у всіх сферах, де її потребує Україна, зокрема у питанні військової, фінансової, гуманітарної допомоги, санкційної тиску на рф, підтримки енергетичної безпеки українців, а також важлива дієва участь Естонії у подальшому відновленні України. 

Окремо сторони обговорили подальші кроки України на шляху до повноцінного членства у Європейському Союзі та НАТО.

«Естонія усіма своїми справами, усім народом підкреслює велику  підтримку Україні. Ми це цінуємо!», — наголосив Голова Верховної Ради України під час спільного брифінгу після зустрічі.

Голова Парламенту (Рійгікогу)  Естонської Республіки Юрі Ратас своєю чергою зауважив, що це вже третій його візит до України, і він не припиняє захоплюватися  мужністю,  сміливістю  та  незламністю українців, «які чинять опір, боронячи демократичні цінності не лише своєї країни, своєї нації, але також родини європейських націй і всього світу».

Він також запевнив українського колегу, що Естонія і надалі продовжуватиме надавати всебічну політичну, військову підтримку Україні та допомогу у  її поступі до НАТО та повноцінного членства в ЄС.

«Ми – Естонія, із нашими країнами-побратимами, зробимо все потрібне, щоби Україна змогла безперешкодно досягнути шляхетної мети входження до ЄС, а також стати членом НАТО. Ми вважаємо, що це важлива потреба для безпеки всієї Європи», — підкреслив Голова Парламенту Естонії на спільному після зустрічі брифінгу.

Окремо  Юрі Ратас  зупинився на питанні справедливого покарання для росії за вчинені злочини проти українського народу: «Підрив самого життя в Україні – це акт терору, це акт геноциду. Естонія всіляко проголошуватиме цей факт, засуджуватиме його і підтримуватиме вашу націю».

Крім того, Голова Рійгікогу повідомив, що Естонія вже бере участь у відновленні України, не очікуючи закінчення війни. Зокрема, під патронатом Республіки перебуває Житомирська область, де сьогодні, за допомоги Естонії, відбудовується кілька інфраструктурних об’єктів, постраждалих від російських загарбників.

Насамкінець Юрі Ратас вчергове наголосив, що Естонія ніколи не сумнівалася у перемозі України у цій війні і буде стояти поряд з нею до переможного кінця:

«Хочу висловити свою солідарність з Українським народом, свою рішучу підтримку Україні і запевнити вас, що пліч-о-пліч з вами Естонія стоятиме стільки, скільки буде потрібно… Україна переможе! росія програє цю війну! Слава Україні!».