«Україна приділяє велику увагу розвитку міцних відносин з африканським континентом», - наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час робочої зустрічі з Головою Сенату Республіки Руанда Др. Огустіном Іямурем’є на майданчиках Асамблеї Міжпарламентського Союзу (Inter-Parliamentary Union, IPU), що триває у м. Кігалі, Руанда. Також у розмові взяли участь члени парламентської делегації, народні депутати України - Артур Герасимов, Жан Беленюк та Ольга Руденко.

Насамперед Олександр Корнієнко повідомив, що нині триває робота над започаткуванням міжпарламентського діалогу з Руандою, який «сприяв б розвитку співпраці між нашими країнами у багатьох сферах». Олександр Корнієнко зауважив, що у лютому руандійську сторону було проінформовано про створення у Верховній Раді України депутатської групи з міжпарламентських зв’язків із Руандою, головою якої є народний депутат України Андрій Шараскін.  «Очікуємо, що створення цієї групи значно посилить співпрацю між нашими парламентами та наш політичний діалог загалом», - додав він.

Окрім того, серед глобальних завдань Перший віцеспікер також виокремив активізацію торговельної та економічної співпраці, продовольчу безпеку, співробітництво у сферах освіти та цифрову трансформацію.

«Надзвичайно важливою є участь африканських країн у Першому Парламентському Саміті Кримської платформи, щоби вони змогли пересвідчитися в імперських, колоніальних амбіціях росії», - наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України.

Довідково. 10-14 жовтня делегація Парламенту України на чолі з Першим заступником Голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком перебуває з робочим візитом в Африці.