«Ми зацікавлені у посиленні співпраці з Бахрейном та активізації міжпарламентського діалогу», - зауважив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час робочої зустрічі з делегацією Королівства Бахрейн на майданчиках Асамблеї Міжпарламентського Союзу (Inter-Parliamentary Union, IPU), що триває у м. Кігалі, Руанда. У розмові також взяли участь члени парламентської делегації, народні депутати України - Артур Герасимов, Ольга Руденко, Альона Шкрум, Леся Василенко та Жан Беленюк.

Насамперед Олександр Корнієнко зазначив, що Україна вдячна Бахрейну за надану гуманітарну допомогу у приблизно мільйон доларів, яка є вкрай необхідною у важкі часи неспровокованої повномасштабної війни росії: «Ми безумовно дякуємо за підтримку та сподіваємось, що вона і надалі продовжуватиметься, зокрема, у гуманітарних і макрофінансових питаннях та відбудові України».

«Ми активно залучаємо колег до ініціатив з всеосяжної підтримки України та світової стабільності, знаходимо точки дотику та спільні інтереси», - зауважив водночас Перший віцеспікер.

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко запросив учасників делегації взяти участь у Першому Парламентському Саміті Кримської платформи, який відбудеться вже 25 жовтня у Загребі, Хорватія.

 

Довідково. 10-14 жовтня делегація Парламенту України на чолі з Першим заступником Голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком перебуває з робочим візитом в Африці.