«Керівництво України приділяє значну увагу розвитку міцних відносин з африканським континентом», - наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час робочої зустрічі зі Спікером Парламенту Сьєрра-Леоне Абассом Бунду на майданчиках Асамблеї Міжпарламентського Союзу (Inter-Parliamentary Union, IPU), що триває у м. Кігалі, Руанда.

Насамперед Олександр Корнієнко висловив вдячність Сьєрра-Леоне за послідовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в рамках ООН та інших міжнародних організацій.

Зокрема, 27 березня 2014 року делегація Республіки Сьєрра-Леоне підтримала резолюцію Генеральної асамблеї ООН 68/262 щодо територіальної цілісності України. А також - Резолюції ГА ООН «Агресія проти України» від 2 березня 2022 року, «Гуманітарні наслідки агресії проти України» від 24 березня 2022 року «Призупинення членства росії у РПЛ ООН» від 7 квітня 2022 року.

«Розраховуємо на подальшу підтримку Сьєрра-Леоне ініціатив України у рамках ООН», - акцентував Перший віцеспікер.

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко запросив керівництво Сьєрра-Леоне взяти участь у Першому Парламентському Саміті Кримської Платформи.

 

Довідково. 10-14 жовтня делегація Парламенту України на чолі з Першим заступником Голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком перебуває з робочим візитом в Африці.