«росія розв’язала повномасштабну війну у самому серці Європи, відкинувши основні принципи, які десятиліттями підтримували мир на континенті, обравши жорстоке насильство та скоюючи злочини проти людяності», - наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час робочої зустрічі з делегацією Оману на чолі з Головою Консультативної Ради Султанату Оману Халідом бін Гілалем Аль-Ма’авалі на майданчиках Асамблеї Міжпарламентського Союзу (Inter-Parliamentary Union, IPU), що триває у м. Кігалі, Руанда. У розмові також взяли участь члени парламентської делегації, народні депутати України: Жан Беленюк, Артур Герасимов та Ольга Руденко.

Водночас Перший віцеспікер зауважив, що голодні ігри москви можуть спричинити загибель людей, політичну та економічну катастрофу, наслідки якої відчує весь світ: «Попри те, що Україна успішно протистоїть російській агресії та захищає свою територіальну цілісність, поступово звільняючи свої території, ми залишаємося гарантом продовольчої безпеки для всього світу».

Окрім того, Олександр Корнієнко висловив вдячність Оману за підтримку резолюцій Генеральної Асамблеї ООН «Агресія проти України» та «Гуманітарні наслідки агресії проти України». Водночас він запросив оманську сторону розглянути можливість участі у процесі відбудови України, зокрема, реалізації інфраструктурних проектів у регіонах, постраждалих від російської агресії.

Перший заступник Голови Верховної Ради України висловив сподівання щодо подальшої підтримки Оманом українських ініціатив у рамках міжнародних організацій, гуманітарну допомогу й участь у відбудові України. «Створення міжпарламентських груп дружби стане важливим першим кроком задля активізації взаємодії між законодавчими органами України та Оману», - додав він.

Насамкінець Олександр Корнієнко запросив членів делегації від Оману взяти участь у Першому Парламентському Саміті Кримської Платформи.

Довідково. 10-14 жовтня делегація Парламенту України на чолі з Першим заступником Голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком перебуває з робочим візитом в Африці.