Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, перебуваючи з робочою поїздкою у Брюсселі, обговорила з представниками Єврокомісії питання законодавчого забезпечення євроінтеграції України, як країни кандидата на членство в ЄС.

Про це йшлося під час зустрічі Віцеспікерки українського Парламенту із заступником Голови групи підтримки України в Єврокомісії Георгом Зіглером.

Сторони обговорили питання виконання Україною, як державою-кандидаткою на членство в ЄС, семи основних рекомендацій Єврокомісії та процес адаптації українського законодавства до європейських директив і стандартів.

«Верховна Рада відповідально та системно підходить до цих завдань. Плануємо спільно з Урядом до кінця року прийняти великий пакет євроінтеграційних законів. Це відкриє шлях до початку безпосередніх переговорів про вступ України до ЄС», - поінформувала Олена Кондратюк.

Вона також підкреслила, що у кожному комітеті українського Парламенту було створено підкомітети з питань адаптації законодавства України до положень права ЄC.  «Їх діяльність покликана покращити якість законотворчості у цьому напрямку», - додала Віцеспікерка.

Учасники зустрічі також предметно обговорили законопроєкт «Про медіа», який готується до другого читання.

«Відповідність цього законопроєкту директиві ЄС про аудіовізуальні послуги є однією з основних рекомендацій щодо набуття Україною статусу країни-кандидата. Очікуємо на висновки Єврокомісії щодо цього законопроєкту», - сказала Олена Кондратюк.

Водночас Георг Зіглер зазначив, що Єврокомісія готова надати Верховній Раді усю необхідну експертну підтримку та допомогу, щоб Україна швидко, але якісно пройшла процес адаптації законодавства до європейських стандартів та виконала 7 рекомендацій Єврокомісії.

«Вдячна за співпрацю усій Групі підтримки України в Єврокомісії», - наголосила Заступниця Голови Верховної Ради України.