На зустрічі також були присутні народні депутати, представники профільного комітету - голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич, заступниця голови Комітету, голова підкомітету запровадження цінностей і стандартів НАТО, міжнародного військового співробітництва та миротворчості Мар’яна Безугла, народний депутат, Голова парламентської делегації в ПА НАТО Єгор Чернєв.

На початку зустрічі Олександр Корнієнко висловив німецькому народу вдячність за сталу  позицію щодо незаконних референдумів росії на українських територіях, зокрема відзначив у цьому велику роль Бундестагу та безпосередньо представників комітету оборони.

«Для нас важлива і ваша особиста позиція, і позиція всієї Німеччини, щодо повної підтримки України впродовж усіх семи місяців з початку вторгнення», - зазначив Олександр Корнієнко.

Сторони обговорили перспективи співпраці у важливих для України сферах, зокрема йшлося про військову допомогу, євроінтеграційну підтримку та пропозиції співробітництва над спільною безпекою Європи.

«Ми б хотіли наголосити, що для нас дуже важливо нарощувати військовий потенціал для  формування нашої оборони, ведення відповідних військових дій.

Також сподіваємося на подальшу співпрацю у підтримці євроінтеграційних прагнень України. Німеччина - одна з найбільших країн, яка підтримала нас в секторальних реформах на цьому шляху, зокрема, децентралізації та втіленні  антикорупційної реформи», - підкреслив Олександр Корнієнко, додавши, що у Парламенті вже напрацьовуються механізми співпраці між комітетами парламентів для предметних законодавчих рішень по лініям кожного з них.

Своєю чергою, Голова комітету Бундестагу з питань оборони Марія-Агнес Штрак-Ціммерманн висловила захоплення стійкістю та мужністю українського Парламенту, який продовжує працювати у воєнних умовах: «Це один із знаків того, що боротьба продовжується і ви виступаєте за захист і оборону своєї країни».

Вона запевнила українських колег у підтримці німецького Парламенту євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України.

«Україна  вже зараз є частиною європейської спільноти, вона повинна стати частиною ЄС. Понад 80 % німців, незважаючи на всі ті труднощі, підтримують Україну. І це потрібно продовжувати», - підкреслила Марія-Агнес Штрак-Ціммерманн.

На запрошення Олександра Корнієнка, німецькі парламентарії взяли участь у пленарному засіданні українського Парламенту. Народні депутати України мали нагоду подякувати  німецьким колегам та німецькому народу за підтримку України особисто.