Вона висловила вдячність України Сінгапуру за рішучу реакцію на російську агресію, коли  Сінгапур не лише засудив напад на Україну , але й запровадив фінансові санкції та заходи експортного контролю проти країни-агресора, виділив два транші гуманітарної допомоги для України та підтримав низку ключових для України ініціатив в рамках ООН.

«Усе це є свідченням готовності Сінгапуру захищати міжнародне право і підтримувати тих, хто виступає за збереження базових принципів цивілізованого співіснування держав», - зазначила Олена Кондратюк.

«Ніхто б не хотів повторення того, що відбувається в Україні у своїй державі. Сінгапур відданий принципам міжнародного права», - сказав під час зустрічі Тан Чуан-Джин.

Крім того, учасники зустрічі обговорили напрями розширення співпраці між країнами та парламентами. Зокрема, українська сторона привітала рішення АСЕАН схвалити приєднання України до Договору про дружбу та співробітництво в Південно-Східній Азії.

Окремо співрозмовники торкнулися питання цифрової безпеки.

«Україна впевнено протидіє російським кібератакам, пропаганді та іншим загрозам в інформаційному просторі. Маємо унікальний та успішний практичний досвід інформаційної оборони, яким можемо ділитися з Сінгапуром та усім цивілізованим світом»,- зауважила Олена Кондратюк.

Принагідно, Заступниця Голови Верховної Ради України запросила Тан Чуан-Джина взяти участь у Першому Парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи, а парламентаріїв Сінгапуру здійснити візит в Україну.

«Сьогодні вже більше не може бути великих і малих країн за своїм впливом і правами на міжнародній арені. Нова архітектура світової безпеки та міжнародних відносин - це коли усі рівні серед рівних», - резюмувала підсумки зустрічі Олена Кондратюк.