Олена Кондратюк подякувала корейським колегам за послідовну і активну позицію Республіки Корея в ООН на підтримку України у протидії неспровокованій військовій агресії росії.

«Ми вдячні за підтримку резолюцій Генасамблеї ООН «Агресія проти України» та «Гуманітарні наслідки агресії проти України». Більш того, Республіка Корея проголосувала за виключення рф зі складу Ради ООН з прав людини», - підкреслила Віцеспікерка українського Парламенту.

Вона також нагадала, що Республіка Корея приєдналася до міжнародних економічних санкцій проти росії,  тому звернулася до колег із пропозицією розглянути також приєднання Республіки Корея до пакету санкцій проти рф, які включають закриття портів і повітряного простору для російських суден і літаків, введення санкцій проти фізичних осіб та компаній, що підтримують і фінансують військову агресію рф проти України, протидію російській пропаганді.

«Сподіваємось на ухвалення Національною Асамблеєю Республіки Корея резолюції із засудженням збройної агресії росії», - закцентувала Віцеспікерка  та запросила Спікера корейського парламенту пана Кім Чін Пйо здійснити візит в Україну, а також взяти участь у Першому Парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи у Загребі.

Принагідно, Олена Кондратюк подякувала корейським колегам за активну участь у міжнародній Конференції з питань відновлення України та рішення надати 100 млн доларів допомоги Україні

Віцеспікерка Кім Йонг Чу своєю чергою розповіла про велику зацікавленість Республіки Корея у відбудові України, особливо інфраструктури та системи надання соціальних і адміністративних послуг.

«Настане час, коли ми всі будемо радіти миру в Україні», - висловила упевненість Кім Йонг Чу.