«Ми вдячні США за безумовне лідерство у відстоюванні незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, потужну військову та економічну підтримку, запровадження дуже болісних санкцій проти російського агресора. Надзвичайно високо цінуємо ухвалення та вступ в дію історичного закону про ленд-ліз для України», - підкреслила Олена Кондратюк.

Водночас Грегорі Мікс запевнив, що США і надалі підтримуватимуть Україну та шукатимуть додаткові ресурси, аби ми перемогли у цій війні.

Голова комітету Палати представників США із закордонних справ також наголосив, що питання України буде одним з ключових під час його виступу на сесії Саміту.

Сторони висловили спільну точку зору, що усьому демократичному і прогресивному світу треба говорити одним голосом - боротися за мир і гарантії безпеки для України, виступати проти російської агресії та пропаганди кремля.

«Демократичні уряди мають стояти разом у цій боротьбі. Ми на 100% з Україною та Українським народом», - наголосив Грегорі Мікс.

Віцеспікерка Верховної Ради України та Голова Комітету із закордонних справ Палати представників США також скоординували подальші зусилля української та американської парламентської дипломатії.

«Маємо спільно переконувати ті країни, які сумніваються або досі зберігають нейтралітет у необхідності підтримувати проукраїнську позицію в ООН та міжнародних організаціях. А це означає - спільно відстоювати і захищати принципи міжнародного права, які грубо порушуються рф», - підсумувала Олена Кондратюк.