Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк привітала рішення ЄС про схвалення 8-го пакету санкцій проти рф. Про необхідність посилення санкцій, зокрема, йшлося під час зустрічі з Віцепрезиденткою Європарламенту Ніколою Бір на полях Саміту Голів парламентів G20.

«Посилення санкційного тиску на рф - єдино правильна реакція ЄС на незаконні референдуми, нахабні, цинічні й незаконні спроби рф анексувати тимчасово окуповані території України», - підкреслила Олена Кондратюк.

"Ми рішуче засуджуємо фейкові референдуми та незаконну анексію українських територій кремлем", - наголосила своєю чергою Нікола Бір.

Вона також передала делегації Верховної Ради вітання і слова підтримки від Президентки Європарламенту Роберти Мецоли. Нікола Бір зазначила, що Україна і надалі може розраховувати на допомогу Європарламенту, зокрема в питаннях адаптації українського законодавства до вимог ЄС, як країни кандидата на членство.

«Верховна Рада налаштована до кінця року виконати основні рекомендації Єврокомісії, прийнявши пакет євроінтеграційних законів. Спільно з Урядом України ми будемо послідовно рухатися вперед шляхом європейських реформ», - запевнила своєю чергою Олена Кондратюк.

Віцеспікерка Парламенту України висловила сподівання, що вже у грудні цього року Єврокомісія високо оцінить виконання кандидатських рекомендацій Україною. Це дасть можливість перейти до наступного етапу - початку переговорного процесу про вступ України до ЄС.

Водночас Нікола Бір повідомила, що Європарламент готовий надати свою експертизу та допомогу комітетам Верховної Ради, щоб українське законодавство краще адаптувалося до стандартів ЄС. Європарламент також докладатиме зусиль для пришвидшення процесу набуття Україною членства в Євросоюзі.

Окрім того, сторони обговорили питання забезпечення українських дітей, які перебувають під тимчасовим захистом ЄС, доступом до здобуття повноцінної освіти.

«Вдячна кожній країні Євросоюзу, яка широко відкрила двері своїх шкіл для українських дітей! Їх освіта - це не лише майбутнє України, але й майбутнє вільної Європи», - наголосила Олена Кондратюк.