«Переходимо від філософії переконання, що ми можемо вистояти, до філософії, що ми переможемо», - наголосив Руслан Стефанчук під час зустрічі.

Спікер Парламенту України зауважив, що те, що зараз відбувається на фронті, - справді переломний момент. «Є декілька компонентів, які цьому сприяли. По-перше, героїзм Української армії. По-друге, допомога наших партнерів, фінансова та насамперед військова. По-третє, велике підняття духу у суспільстві, у цивілізованому світі, що ми продемонстрували, що можемо перемогти у цій війні», - зазначив він, додавши, що «ми маємо завершити цю війну швидко. І завершити перемогою України».

Окрім того, Руслан Стефанчук закликав Федерального Президента посприяти ухваленню рішень щодо військової допомоги Україні, адже перемогу ми пов’язуємо з наявністю сучасної зброї. «І для мене важливо було почути, що Німеччина буде й надалі підтримувати Україну», - додав він.

Зі свого боку, Франк-Вальтер Штайнмаєр зазначив, що Німеччина діє з переконання, що Україна - це держава, на яку напали: «Ми розділяємо страждання мільйонів українців та українок, і наша допомога не закінчиться. Вона не має термінів. Попри економічні труднощі, з якими зараз стикається наше суспільство, ми будемо й надалі вас підтримувати. Стільки, скільки це буде потрібно».