«Збройні Сили України демонструють героїчний спротив росії та її армії. І останні події вселяють впевненість у перемозі України», - наголосив Руслан Стефанчук під час зустрічі.

Насамперед Руслан Стефанчук зазначив, що Україна відчуває допомогу світу, і висловив вдячність Японії за підтримку, яку наша країна отримує: «Ми дуже розраховуємо, що такий рівень підтримки збережеться й наступного року, коли Японія головуватиме в межах Групи семи». Він подякував Японії за послідовну позицію щодо захисту суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, зокрема, за ухвалення Парламентом Японії резолюцій щодо підтримки України та засудження російської агресії.

«Перемоги прагнемо ми, перемоги прагне весь цивілізований світ. Цього прагнуть всі країни, які об’єдналися та допомагають Україні», - зауважив Спікер Парламенту України.

Окрім того, учасники зустрічі порушили питання ядерної безпеки. «росія вдається до «ядерного тероризму», захопивши Запорізьку АЕС. рф завдає ударів по атомній електростанції та утримує її персонал у заручниках. Ми розуміємо наслідки таких злочинів і мусимо зробити все, аби не допустити катастрофи», - акцентував Руслан Стефанчук, додавши, що Україна знає таку назву як Чорнобиль, а Японія - Хіросіма та Нагасакі.

Зі свого боку, Спікер Палати представників Парламенту Японії Хіроюкі Хосода зауважив, що Японія, працюючи разом із країнами Групи семи та НАТО, надала допомогу у тих обсягах, яких змогла: «Від санкцій, які були накладені на росію, до гуманітарної й фінансової допомоги, зокрема, обладнання та підтримки для його перевезення». Також він акцентував, що Японія надалі допомагатиме Україні та планує виділити новий пакет фінансової допомоги на додаток до ухваленої на саміті «Великої сімки».

Насамкінець Голова Верховної Ради України запросив Спікера Палати представників Парламенту Японії Хіроюкі Хосоду взяти участь у Парламентському Саміті Міжнародної Кримської платформи, що відбудеться 25 жовтня у Загребі, Хорватія.