На початку зустрічі Руслан Стефанчук висловив глибоку вдячність Уряду та народу Японії за послідовну політику щодо підтримки захисту суверенітету та територіальної цілісності України та за безпрецедентну в історії Японії передачу Україні товарів оборонного призначення.

Головною темою зустрічі було посилення співпраці наших країн у частині міжнародної безпеки, особливо енергетичної та ядерної, порушенням яких сьогодні увесь світ лякає держава-терорист російська федерація.

росія повинна відчути, що їй економічно боляче продовжувати війну в Україні. Санкційний тиск має посилюватися. В першу чергу потрібно говорити про енергетичне ембарго. І ми спільні у цій позиції», - зазначив Спікер українського Парламенту, закликавши японських дипломатів також посилювати візовий режим для громадян рф, щоб вони змогли відчути всю відповідальність за розв’язану їхньою владою несправедливу та жорстоку війну в Україні.

«Ще одна загроза - ядерний шантаж, до якого вдається росія. Маємо застосувати всі механізми тиску на рф, яка веде себе як терорист. У світі має панувати режим ядерної безпеки, а не шантажу!», - наголосив Руслан Стефанчук під час зустрічі.