На початку зустрічі Руслан Стефанчук підкреслив, що прапор ЄС у стінах українського Парламенту - «це не лише честь для України, але й обов’язок виконати всі вимоги, аби до кінця року розпочати перемовини про членство України в ЄС».

Зокрема, за його словами, Верховна Рада України вже розпочала активну роботу над своєю частиною завдань у євроінтеграційному напрямку.

«На фінальній стадії створення у кожному комітеті Верховної Ради України підкомітетів, які будуть займатися виключно питаннями євроінтеграції.  Порядок оформлення всіх євроінтеграційних актів змінено. Такі документи мають таблицю відповідності директивам ЄС. Призначено членів ВРП за квотою Парламенту. Це було серед вимог», - повідомив Спікер українського Парламенту та додав, що найближчим часом до зали Верховної Ради України буде внесено законопроект про реформу Конституційного Суду щодо запровадження конкурсного відбору суддів КС.

Крім того, він зазначив, що у найближчих планах роботи Парламенту є розгляд законопроекту, який стосується розробки фінансових заходів боротьби з відмивання грошей (FATF), проект Закону «Про медіа», на фінальній стадії робота над законопроектом про національні спільноти.

Також Руслан Стефанчук повідомив, що відбувається поступове реформування інституту законодавства при Парламенті.

«Ми створили класичну дослідницьку службу, яка буде займатися аналітикою законодавчих актів на предмет їх відповідності європейському  законодавству. Для нас дуже важливо забезпечити інтелектуальну спроможність Парламенту створювати якісні закони. І ми вже маємо домовленості з багатьма спікерами парламентів ЄС про співпрацю між їхніми кометами і нашими дослідницькими службами», - зауважив Голова українського Парламенту та додав, що важливо ухвалювати закони не лише швидко, а, насамперед, якісно.