Члени делегації мали робочу зустріч з Головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком.

«За ці шість місяців війни всі зрозуміли, що майбутнє України - з ЄС. І майбутнє ЄС - з Україною», - наголосив він під час зустрічі.

Спікер Парламенту зазначив, що cьогодні ще день, коли українській незалежності 30: «Символічно, що саме 30 представників делегації мережі парламентаріїв «Об’єднані для України» (U4U) цього дня у Києві».

«Підтримка України європейськими парламентаріями вкрай важлива», - наголосив Руслан Стефанчук, додавши, що росія планувала розколоти Європу, змусити ЄС відмовитися від України та від власних цінностей свободи й демократії.

Водночас Голова Парламенту акцентував, що сьогодні Україна здійснює необхідні кроки, аби імплементувати рекомендації Єврокомісії. Зокрема, призначено керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури, двох членів Вищої ради правосуддя, ухвалено Антикорупційну стратегію на 2021-2025 роки, узгоджено з Єврокомісією законопроект «Про медіа» для ухвалення у першому читанні, проект закону щодо прав національних спільнот передано на розгляд стороні ЄС.

«Наша мета - до кінця осені виконати всі рекомендації від Єврокомісії, аби на початку року отримати друге «Так» від ЄС і рухатися до повноправного членства», - зауважив Голова Верховної Ради, заявивши, що Україна одночасно бореться на багатьох фронтах: «На полі бою наші мужні воїни воюють за нашу землю, за нашу країну».

Також Руслан Стефанчук окремо окреслив, яка допомога сьогодні потрібна Україні. По-перше, унеможливити для рф обхід санкцій. По-друге, вводити персональні санкції проти еліти російської федерації. По-третє, заборонити видачу віз росіянам. По-четверте, Україні потрібна військова допомога, а також у відбудові України.

«Серед завдань влади - боротьба за європейське майбутнє України. Майбутнє з країнами, із якими маємо спільні цінності», - наголосив насамкінець Голова Верховної Ради України.